Zoek je een handige siliconen bakvorm met antikleeflaag voor taart, gebak, cake, bijgerechten, muffins, madeleines of manqués?
Les Secrets du Chef biedt een groot assortiment siliconen bakvormen aan, die je zowel in de oven als in de microgolfoven kunt gebruiken, maar die evengoed ook bij negatieve temperaturen standhouden, bijvoorbeeld in de diepvriezer.
Siliconen of metalen bakvorm? Een van de grootste voordelen van silicone, is dat het van nature niet kleeft. Dat geeft je telkens mooie, perfect gevormde nagerechten die makkelijk uit de vorm te halen zijn, of die nu uit de oven of de diepvriezer komt.
De antikleefeigenschap van silicone zorgt er ook voor dat de bakvorm heel gemakkelijk te reinigen is met water of in de vaatwasmachine.
Wat is een siliconen bakvorm? Silicone wordt gemaakt van silicium- en zuurstofatomen. Gewoonlijk verstaan wij onder de noemer ‘siliconen bakvormen’ alle bakvormen die bestaan uit silicone en die geschikt zijn voor levensmiddelen, of ze nu gemaakt zijn van 100% silicone, of siliconeschuim, enkel een siliconenlaag hebben, enz.
Hoe kies je een siliconen bakvorm? Les Secrets du Chef heeft een ruim assortiment siliconen bakvormen van de beste kwaliteit:
Silikomart Professional (bestand tegen -60°C tot +230°C/geproduceerd in Italië), siliconen bakvormen geschikt voor professioneel en particulier gebruik. Gekend voor samenwerkingen met Frederic Michalak (Mini Klassik, Cakevorm), Pierre Hermé (Cakevorm), Yann Couvreur (Mini Palet), maar ook voor de Cloud siliconenvorm.
Silikomart 3D Design (bestand tegen -60°C tot +230°C/geproduceerd in Italië), originele siliconen bakvormen voor bijgerechten, inserts of kerststronken. Gekend voor de siliconen kerstballen Dolce Tartufo, de siliconen halve bol, of ronde bijgerechten zoals de Goccia.
De Buyer Elastomoule (bestand tegen -70°C tot +300°C/geproduceerd in Frankrijk), klassieke bakvormen gemaakt van platinum silicone, gekend voor de siliconen vormen voor madeleines, cannelés of financiers.
Andere siliconen bakvormen van
Lékué, Mastrad, Scrapcooking of Patisse vervolledigen ons assortiment.
Wat is de levensduur van een siliconen bakvorm?Je kunt de siliconen bakvorm 2000 tot 3000 keer gebruiken, afhankelijk van hoe je je bakvorm onderhoudt. Een vermindering/verlies van de antikleefeigenschap betekent meestal dat je de bakvorm moet vervangen.
Les Secrets du Chef kiest bewust voor siliconeschuim en platinumkwaliteit. Bakvormen gemaakt van 100% silicone kunnen heel hoge temperaturen verdragen, soms tot 300°C, en zijn dus helemaal veilig voor je gezondheid.
Bij Les Secrets du Chef vind je siliconen bakvormen in de maat en vorm die je wenst!