Bent u op zoek naar een gietijzeren braadpan, ovaal of rond, om uw gerechten tot in de perfectie te stoven en te laten sudderen in saus?
Ontdek ons uitgebreide assortiment gietijzeren braadpannen van Le Creuset en Staub die u voortdurend laat garen voor geconcentreerde smaken en een perfecte garing. De superieure kwaliteit van gietijzeren braadpannen, al dan niet geëmailleerd, is compatibel met alle soorten vuren en ovens, voor een langzame en gelijkmatige garing van uw braadpanrecepten.
Met de gietijzeren braadpannen en sauteerpannen van Big Green Egg kunt u heerlijke maaltijden direct in uw Big Green Egg barbecue sudderen!
Vind bij Les Secrets du Chef de gietijzeren braadpan of stoofpan in de maat en vorm die bij u past!
Welke gietijzeren stoofpot om te kiezen?
Als het gaat om het kiezen van een gietijzeren stoofpot met deksel, zijn de meest voorkomende vragen vaak maat, vorm, prijs en gewicht.
Een gietijzeren stoofpot is over het algemeen tussen de 3 en 5 kg zwaar, wat een uitstekende indicator is voor de kwaliteit van het koken en voor de houdbaarheid. Inderdaad, dit is meestal een bijna eenmalige aankoop, met een levensduur van meer dan 20 jaar als je er goed voor zorgt.
Voor de vorm heb je de keuze tussen ronde of ovale gietijzeren stoofpotten. De ronde vorm is ideaal voor stoofschotels, koken op een inductiekookplaat of brood. De ovale vorm is perfect voor het bereiden van vlees met bot, zoals gebraden kip of lamsbout.
Wat betreft de grootte, zelfs als de voorbereiding kan spelen, raden we over het algemeen voor 4 personen een maat van 24 cm aan en 28-30 cm voor 8-10 personen.
Welk merk gietijzeren stoofpot om te kiezen?
De twee beste merken gietijzeren stoofschotels zijn Le Creuset en Staub, beide merken hebben een unieke expertise op het gebied van warmteverdeling, emaille kwaliteit en duurzaamheid. Er zal dus geen slechte keuze zijn tussen het een en het ander, maar een verschil in het ontwerp van de braadpan.
De gietijzeren stoofpot van Le Creuset met glad gewelfd deksel bevordert de circulatie van hete lucht als een oven, de gietijzeren braadpan van Le Creuset is daarom ideaal voor het maken van brood of stoofschotels.
Staub heeft voor zijn gietijzeren stoofschotels gekozen voor een puntig deksel, waardoor een regen-effect in de stoofpot ontstaat, het is daarom ideaal voor het koken van gevogelte, stukken vlees die op natuurlijke wijze worden bewaterd maar ook om een ??saus te maken met de kooksappen zoals in een tajine.
Waar koop je een gietijzeren stoofpot ?
Je kan je gietijzeren stoofpot met deksel in België kopen in alle Les Secrets du Chef-winkels en online op onze webshop.
close |