De Fermentatiepot 3 L met Waterslot van Kilner is een speciaal ontworpen glazen pot voor het maken van zelfgemaakte gefermenteerde voedingsproducten, boordevol vitamines, mineralen, probiotica en voedingsstoffen. Het bestaat uit 1 pot van 3 L met stamper, 1 bubbler-set, 2 keramische stenen, 1 deksel en 1 receptenboek.
Deze set is zeer effectief bij het maken van zuurkool, kimchi, augurken, augurken en vele andere bereidingen.
Zeer gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, open gewoon de Kilner fermentatiepot, giet er groenten, water, kruiden naar keuze en zout in en sluit deze vervolgens door de lucht te laten ontsnappen. De Kilner Fermentation Set kan vervolgens eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd.
Wat is lacto-fermentatie?
Het is een voorouderlijk conserveringsproces: voedsel laat men macereren met zout, of het wordt ondergedompeld in pekel, in afwezigheid van lucht. Dit veroorzaakt voedselfermentatie: microbiële activiteit zal melkzuur, koolstofdioxide en verschillende enzymen genereren. Bovendien remt dit melkzuur volledig alle micro-organismen die bederf kunnen veroorzaken. Na een tijdje, wanneer het zuurgehalte een bepaalde drempel bereikt, wordt een evenwicht bereikt en stopt de fermentatie. De opslag kan dan meerdere jaren worden verlengd, zelfs bij kamertemperatuur.
Lactofermentatie kan worden gebruikt om groenten zoals kool te bewaren die zuurkool, wortelen, rode bieten, selderij, rapen, witte of zwarte radijs zullen worden...
Deze groenten worden op dezelfde manier bereid als kool: ze worden geraspt, in de pot gedaan, goed verpakken, zout ertussen, altijd 10 gram per kilo groente en kruiden. Als, en alleen als, de groenten niet waterig genoeg waren, en dat na 24 uur de vloeistof ze niet bedekt (deze moet minstens hun hoogte bereiken), wordt de pot geopend en een beetje water toegevoegd, gekookt en afgekoeld, maar niet hoger dan plantaardig niveau.
Hoe gebruik je een waterslot?
Vul de bubbler eenvoudig met wat vloeistof en plaats deze in het deksel van uw fermentatiecontainer. Het systeem voorkomt dat lucht en bacteriën in de container komen, terwijl kooldioxide (CO2) kan ontsnappen. Zo voorkom je besmetting van je fermentatie.
Kenmerken:
- Inhoud van de verpakking: 1 pot van 3 liter + 1 siliconen deksel + 1 waterslot / air lock+ 2 keramische stenen + 1 receptenboek
- Materialen: glas en siliconen
- Capaciteit: 3 L
- Afmetingen: 127 x 300 x 260 mm
- Eenvoudig onderhoud: vaatwasmachinebestendig
- Giet geen heet water rechtstreeks in de kan
- Was voor gebruik
- Vermijd schurende sponzen
Beschikbaarheidsdatum:
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Aucun article du blog en relation
De Fermentatiepot 3 L met Waterslot van Kilner is een speciaal ontworpen glazen pot voor het maken van zelfgemaakte gefermenteerde voedingsproducten, boordevol vitamines, mineralen, probiotica en voedingsstoffen. Het bestaat uit 1 pot van 3 L met stamper, 1 bubbler-set, 2 keramische stenen, 1 deksel en 1 receptenboek.
Deze set is zeer effectief bij het maken van zuurkool, kimchi, augurken, augurken en vele andere bereidingen.
Zeer gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, open gewoon de Kilner fermentatiepot, giet er groenten, water, kruiden naar keuze en zout in en sluit deze vervolgens door de lucht te laten ontsnappen. De Kilner Fermentation Set kan vervolgens eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd.
Wat is lacto-fermentatie?
Het is een voorouderlijk conserveringsproces: voedsel laat men macereren met zout, of het wordt ondergedompeld in pekel, in afwezigheid van lucht. Dit veroorzaakt voedselfermentatie: microbiële activiteit zal melkzuur, koolstofdioxide en verschillende enzymen genereren. Bovendien remt dit melkzuur volledig alle micro-organismen die bederf kunnen veroorzaken. Na een tijdje, wanneer het zuurgehalte een bepaalde drempel bereikt, wordt een evenwicht bereikt en stopt de fermentatie. De opslag kan dan meerdere jaren worden verlengd, zelfs bij kamertemperatuur.
Lactofermentatie kan worden gebruikt om groenten zoals kool te bewaren die zuurkool, wortelen, rode bieten, selderij, rapen, witte of zwarte radijs zullen worden...
Deze groenten worden op dezelfde manier bereid als kool: ze worden geraspt, in de pot gedaan, goed verpakken, zout ertussen, altijd 10 gram per kilo groente en kruiden. Als, en alleen als, de groenten niet waterig genoeg waren, en dat na 24 uur de vloeistof ze niet bedekt (deze moet minstens hun hoogte bereiken), wordt de pot geopend en een beetje water toegevoegd, gekookt en afgekoeld, maar niet hoger dan plantaardig niveau.
Hoe gebruik je een waterslot?
Vul de bubbler eenvoudig met wat vloeistof en plaats deze in het deksel van uw fermentatiecontainer. Het systeem voorkomt dat lucht en bacteriën in de container komen, terwijl kooldioxide (CO2) kan ontsnappen. Zo voorkom je besmetting van je fermentatie.
Kenmerken:
- Inhoud van de verpakking: 1 pot van 3 liter + 1 siliconen deksel + 1 waterslot / air lock+ 2 keramische stenen + 1 receptenboek
- Materialen: glas en siliconen
- Capaciteit: 3 L
- Afmetingen: 127 x 300 x 260 mm
- Eenvoudig onderhoud: vaatwasmachinebestendig
- Giet geen heet water rechtstreeks in de kan
- Was voor gebruik
- Vermijd schurende sponzen
Zien In voorraad
Zien Op bestelling
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien Op bestelling
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
Zien In voorraad
close |