Een recept snel gemaakt met de Magimix Cook Expert en gemakkelijk te bewaren, perfect voor een winter Batch Cooking menu!
- Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de sjalotten in tweeën. Doe de bloemkool in de inox kom van de Magimix Cook Expert, met de sjalotten, het bouillonblokje, 1 l water, 70 g boter, een snuifje peper en een snuifje zout.
- Zet het programma van de Cook Expert op Romige Soep (30 min – Auto – 110°C).
- Doe de room erbij langs de opening en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
- Bewaart 3 tot 5 dagen in de koelkast in een bokaal van Le Parfait.
Op Kerstdag:
- Warm de bloemkoolvelouté op een zacht vuur op.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de brickvellen in repen en smeer ze in met 25 g gesmolten boter. Bestrooi met sesamzaad en vierkruidenmengeling. Kruid met peper en zout. Leg de repen op een bakplaat en bak 2 tot 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Houd aan de kant.
- Leg alle langoustines op een bakplaat. Wrijf ze in met de resterende gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak 2 minuten in de oven.
- Verdeel de bloemkoolvelouté over de kommen. Leg telkens 2 langoustines in elke kom en enkele fijngesneden stukjes foie gras. Werk af met enkele sesamkrokantjes.
Deel deze inhoud