Een langzaam koken en gestoofd, dit is het geheim van deze tajine met sinaasappel en veenbessen!

Tajine met kip, sinaas en veenbessen

Tajine met kip, sinaas en veenbessen

Ingrediënten
  • 4 kippenbouten
  • 2 wortels
  • 1 preistronk
  • 2 rapen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sinaasappels
  • 1 handvol veenbessen
  • 3 el honing
  • 1 kl komijn
  • ½ kl kaneel
  • 1 kl ras-el-hanout
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Hoeveelheid; : 4 personen
  • Niveau :  Makkelijk
  • Bereiding : 50 min
Recept

- Pers 2 sinaasappels met een citruspers. Schil de groenten en hak fijn. Snijd elke kippenbout in twee stukken.

- Verhit wat olijfolie in een tajine van Emile Henry en kleur de stukken kip goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

- Doe alle groenten in de tajine met de kruiden, bak ze kort aan en overgiet dan met het sinaasappelsap en de honing. Doe de kip weer in de tajine, met de laatste sinaasappel in schijfjes en de veenbessen. Meng goed en voeg een groot glas water toe.

- Laat 40 min. sudderen op een zacht vuur en dien op met griesmeel.


Le chef vous propose pour la realisation

  • Delight Tajine Keramische 33 cm 4 L Wit
    De Delight-collectie biedt een nieuwe culinaire keramiek ontwikkeld door het Franse merk waarmee...
  • Delight Tajine Keramische 33 cm 4 L Zwart
    De Delight-collectie biedt een nieuwe culinaire keramiek ontwikkeld door het Franse merk waarmee...
  • Tajine 32 cm Rood Grand Cru
    De Tajine 32 cm Rood Grand Cru Emile Henry is een gerecht voor tajine en andere stoofschotels...
  • Tajine 27 cm Rood Grand Cru
    De Tajine 27 cm Rood Grand Cru Emile Henry is een gerecht voor tajine en andere stoofschotels...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire