Het juiste keukengerei kiezen kun je enkel als je ook goed kookgerei in huis hebt. Je gebruikt dagelijks potten, pannen, stoofschotels en braadpannen om te koken. Maar welke kookpot vult welke behoefte in? Kies je beter een pan in roestvrij staal of eerder een gietijzeren stoofpot? Bij Les Secrets du Chef krijg je advies over de beste merken op de markt en de voor- en nadelen van elk product.
De keuze tussen een kookpot van Demeyere of een stoofpan van Le Creuset maak je vooral op basis van je gebruiksdoeleinden.
Een gietijzeren pan van Le Creuset is uitermate geschikt voor stoofpotjes, je kunt hem zelfs gebruiken om er brood in te bakken. De gril- of braadpanversie is ideaal om te bakken en te braden. Van essentieel belang is het gradueel verhogen van de temperatuur, zodat het email niet beschadigd geraakt. Een gietijzeren pot is niet echt praktisch voor snelle bereidingen.
Demeyere-kookpotten kun je dagelijks gebruiken om aardappelen of groenten te koken in water, om rijst of pasta te koken maar zelfs ook om te braden (zoals de inox braadpan) en te stoven. Ze zijn beter geschikt voor snellere bereidingen dan een gietijzeren versie. Demeyere beschikt bovendien over verschillende accessoires zoals de stoommandjes of de pasta-inzet, die je dagelijks gebruik in de keuken vergemakkelijken.
Gietijzer is qua materiaal ook brozer dan inox. Het is gevoeliger voor thermische shocks en je laat ‘m beter ook niet vallen… Een gietijzeren pan kan breken als hij valt, een roestvrijstalen versie is daar beter tegen bestand.
Demeyere of Le Creuset? Beide… of kies in functie van hoe je het liefste kookt.
De kookpotten van Demeyere zijn geschikt voor alle fornuizen. Dankzij de Triplinduc®-technologie, typerend voor het hele assortiment, leveren de pannen van Demeyere het beste resultaat op een inductiekookplaat!
De reeks Apollo Demeyere heeft een 7-lagige Inductoseal® bodem. De aluminium laag is 5 mm dik en garandeert een gelijkmatige warmteverspreiding in de pan, en zodoende ook een perfecte garing, zelfs op een laag vuur.
De reeks Silver Demeyere onderscheidt zich door een dubbelwandig deksel en een koperen schijf dat ingekapseld zit in de Inductoseal® bodem van de kookpotten, stoofpotten en braadpannen. Dankzij het koper is het warmtegeleidende oppervlak 33% groter dan bij de andere bodems uit het assortiment Demeyere-pannen.
Op vlak van onderhoud en hygiëne zijn de roestvrijstalen potten zeker ideaal.
De garantie op de kookpotten van Demeyere is een van de grote pluspunten van het Belgische merk. Alle kookgerei heeft een garantie van 30 jaar!
Twijfel je toch over je keuze of heb je nog vragen, contacteer ons dan! Een van onze specialisten zal je met plezier van raad dienen.
close |