Colatura di Alici is het goud van Cetara, een heerlijke bereiding uit een eeuwenoude traditie. De ansjovis die in het voorjaar aan de kust van Amalfi wordt gevangen door vissersboten van Cetara, wordt enkele uren na de vangst verwerkt. De ansjovis wordt gestript en vervolgens in een kastanjehouten vat geplaatst, afgewisseld met laagjes zeezout. De rijpingstijden variëren van 18 tot 30 maanden.
Deze amberkleurige vloeibare saus, zeer vergelijkbaar met Romeinse garum, wordt verkregen door een traditioneel proces van het rijpen van ansjovis in een oplossing verzadigd met water en zeezout. Deze knowhow die door de vissers van Cetara van vader op zoon werd doorgegeven, wordt nog steeds gebruikt in veel gezinnen aan de kust van Amalfi.
De Colatura di Alici of Ansjovis Coulure is pure umami, alle tonen van ansjovis en vatrijping zijn aanwezig.
Hoe gebruik je alici colatura?
Ansjovissaus kan gebruikt worden als vervanger van zout om al uw pasta-, groente-, peulvruchten- of visgerechten te verrijken.
Ansjoviscolatuur is een smaakmaker die in plaats van zout kan worden gebruikt om verse of gekookte groenten en visgerechten op smaak te brengen. In Cetara is het gebruikelijk om er tijdens het kerstdiner spaghetti mee op smaak te brengen; een ware traditie, het herinnert de Cetaresi elk jaar aan hun gehechtheid aan de zee.
Beschikbaarheidsdatum:
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Colatura di Alici is het goud van Cetara, een heerlijke bereiding uit een eeuwenoude traditie. De ansjovis die in het voorjaar aan de kust van Amalfi wordt gevangen door vissersboten van Cetara, wordt enkele uren na de vangst verwerkt. De ansjovis wordt gestript en vervolgens in een kastanjehouten vat geplaatst, afgewisseld met laagjes zeezout. De rijpingstijden variëren van 18 tot 30 maanden.
Deze amberkleurige vloeibare saus, zeer vergelijkbaar met Romeinse garum, wordt verkregen door een traditioneel proces van het rijpen van ansjovis in een oplossing verzadigd met water en zeezout. Deze knowhow die door de vissers van Cetara van vader op zoon werd doorgegeven, wordt nog steeds gebruikt in veel gezinnen aan de kust van Amalfi.
De Colatura di Alici of Ansjovis Coulure is pure umami, alle tonen van ansjovis en vatrijping zijn aanwezig.
Hoe gebruik je alici colatura?
Ansjovissaus kan gebruikt worden als vervanger van zout om al uw pasta-, groente-, peulvruchten- of visgerechten te verrijken.
Ansjoviscolatuur is een smaakmaker die in plaats van zout kan worden gebruikt om verse of gekookte groenten en visgerechten op smaak te brengen. In Cetara is het gebruikelijk om er tijdens het kerstdiner spaghetti mee op smaak te brengen; een ware traditie, het herinnert de Cetaresi elk jaar aan hun gehechtheid aan de zee.
close |