Frans versie
Het kookboek L'Equation des saveurs past de principes van kookwetenschap toe en analyseert één voor één de ingrediënten waaruit een recept bestaat.
Waarom smaakt een ingrediënt naar karamel als het geroosterd wordt?
Waarom verliest koffie, vermengd met kruiden, zijn bitterheid om zoeter te worden?Aan de hand van 100 recepten en ervaringen neemt Nik Sharma ons mee in de wereld van smaken en legt hij uit hoe onze emoties, onze zintuigen of zelfs geluiden van invloed zijn op de perceptie van smaak, texturen of aroma's.
L'Equation des Saveurs biedt gastronomische en originele recepten, zoals sesamcouscous met geroosterde wortelen en feta, geroosterde bloemkool in kurkuma-kefir, gebakken zoete aardappelen met crème fraîche van ahorn of marshmallows met pepermunt.
Kenmerken
- Auteur: Nik Sharma
- Publicatiedatum: 23/11/2022
- 352 pagina's
- Afmetingen: 259 x 209 mm
Beschikbaarheidsdatum:
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Frans versie
Het kookboek L'Equation des saveurs past de principes van kookwetenschap toe en analyseert één voor één de ingrediënten waaruit een recept bestaat.
Waarom smaakt een ingrediënt naar karamel als het geroosterd wordt?
Waarom verliest koffie, vermengd met kruiden, zijn bitterheid om zoeter te worden?Aan de hand van 100 recepten en ervaringen neemt Nik Sharma ons mee in de wereld van smaken en legt hij uit hoe onze emoties, onze zintuigen of zelfs geluiden van invloed zijn op de perceptie van smaak, texturen of aroma's.
L'Equation des Saveurs biedt gastronomische en originele recepten, zoals sesamcouscous met geroosterde wortelen en feta, geroosterde bloemkool in kurkuma-kefir, gebakken zoete aardappelen met crème fraîche van ahorn of marshmallows met pepermunt.
Kenmerken
- Auteur: Nik Sharma
- Publicatiedatum: 23/11/2022
- 352 pagina's
- Afmetingen: 259 x 209 mm
close |