Vitello tonnato is een Italiaans voorgerecht wat je helemaal van tevoren kunt maken.

Vitello Tonnato

Ingrediënten
Vlees en voor de rub
  • 1 kalfsmuis van 800 g à 1,2 kg
  • 2 el pimentón dulce
  • 2 el paprikapoeder
  • ½ el nanami togarashi (ook bekend als shichimi togarashi)
Voor de saus
  • 1 blikje tonijn in water à 160 g
  • 1 el kappertjes
  • 3-4 el mayonaise
  • sap van ½ citroen
Voor de garnering
  • 8 kapperappeltjes
  • 1 el kappertjes
  • 100 g gemengde sla
  • fijngeschrapte schil van ½ citroen
  • Techniek : Lage temperatuur
  • Hoeveelheid : 4-6 personen
  • Niveau : Makkelijk
  • Voorbereiding : 15 min
  • Bereiding : 60 min
Recept

 Neem de kalfsmuis uit de koelkast en bestrooi met de ingrediënten voor de rub. Wrijf ze goed in het vlees.
 Week een royaal handje Houtsnippers Walnoot in water. Schuif de luchtregelaar onderaan de keramische basis helemaal open, verdeel 3 aanmaakblokjes over de houtskool en steek deze aan. Laat de deksel van de kool barbecue Big Green Egg 10-12 minuten open staan.
 Strooi de geweekte Wood Chips over de gloeiende houtskool. Plaats de convEGGtor en leg het rooster in de EGG. Leg de kalfsmuis op het rooster, sluit de deksel van de EGG en breng deze naar een temperatuur van 100 °C. Laat de kalfsmuis ongeveer 50 minuten garen tot het vlees een kerntemperatuur van 52 °C heeft bereikt. Deze kun je meten met de draadloze probe thermometer
 Maak intussen de tonijnsaus. Laat hiervoor de tonijn en de kappertjes uitlekken en mix met de overige ingrediënten voor de saus in de blender tot een saus. Deze mag nog een beetje grof van structuur zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout en bewaar tot serveren afgedekt in de koelkast.
 Neem de kalfsmuis uit de Big Green Egg als de gewenste kerntemperatuur is bereikt en laat afkoelen. Wikkel in vershoudfolie en bewaar tot serveren in de koelkast.
 Snijd, voor het serveren van de vitello tonnato, de kalfsmuis in mooie dunne plakjes. Laat de kapperappeltjes en de kappertjes uitlekken en halveer de helft van de kapperappeltjes in de lengte. Verdeel de gemengde sla en hierover plakjes kalfsmuis over de borden. Garneer met de tonijnsaus, de hele en gehalveerde kapperappeltjes en de kappertjes en rasp de citroenschil er overheen.
 Tip : Als je dit vitello tonnato-recept voor 4-6 personen maakt, blijft er een flink deel van de gegaarde kalfsmuis over. Dit kun je de volgende dag bijvoorbeeld voor een broodje vitello tonnato gebruiken of in dunne plakjes snijden als boterhambeleg met een lik mosterd.


Le chef vous propose pour la realisation

  • Aanmaakblokjes 24 Stukken
    De Big Green Egg Aanmaakblokjes zijn natuurlijke aanmaakblokjes om de houtskool van je Big Green...
  • Kool Barbecue Large 46cm
    De Big Green Egg Kool Barbecue Large 46cm is de ideale maat barbecue voor 8 personen. De Big...
  • ConvEGGtor Keramische Plate Setter Barbecue Large
    De ConvEGGtor Keramische Plate Setter voor Large Big Green Egg Barbecue is een warmtesteun...
  • Houtsnippers Kers 3 L
    De Big Green Egg Houtsnippers Kers is rookhout gemaakt van kersenhoutsnippers, perfect om een...
  • Houtsnippers Pecannoot 3 L
    De Big Green Egg Houtsnippers Pecannoot is rookhout gemaakt van pecannoten en walnoten, perfect...
  • Houtsnippers Walnoot/ Hickory 3 L
    De Big Green Egg Houtsnippers Walnoot/ Hickory is rookhout gemaakt van witte walnootschaafsel om...
  • Houtsnippers Applelboom 3 L
    De Big Green Egg Houtsnippers Applelboom is rookhout gemaakt van appelboomkrullen, perfect om een...
  • Dual Probe Draadloze Thermometer
    De Big Green Egg Dual Probe Draadloze Thermometer is een digitale draadloze thermometer ideaal...
  • Smoking Pack N°1 - Cedar - Hickory - Apple 5 dlg
    De Big Green Egg Smoking Pack n°1 is een rookset waarmee je jezelf kunt uitrusten voor alle...
  • Smoking Pack N°2 - Cedar - Mesquite - Cherry 5 dlg
    De Big Green Egg 5-delige Smoking Pack n ° 2 is een rookset waarmee je jezelf kunt uitrusten voor...
  • Starterspack Frame Barbecue Large 8 dlg
    De Starterspack Modulaire Blok Barbecue Large 8-delig Big Green Egg is een compleet pakket...
  • Schichimi Togaraschi 40 g
    Schichimi Togaraschi van Le Comptoir Africain is een mix van traditionele Japanse kruiden.Je kunt...
  • Gerookte Paprika 50 g
    De Gerookte Paprika van Le Comptoir Africain is een paprika met een karakteristieke rooksmaak,...
  • Zoete Paprika 40 g
    De Zoete Paprika van Le Comptoir Africain is een zoete specerij die uw gerechten een...
  • Electrische Snijmachine Color 25 Zwart
    Met deze semiprofessionele snijmachine Color 25 Zwart van het merk I-RON kan je zowel brood,...

Vous devez être enregistré

Cliquez ici pour vous enregistrer

Ajouter un commentaire