Zonnebloem Lecithine Patisdécor van Cerf Dellier is een plantaardige emulgator in de vorm van een vettige, stroperige substantie.
Het wordt gebruikt als emulgator om een waterige stof en een vette stof te binden, als antioxidant en bij moleculair koken.
De emulgerende werking neemt af met de warmte, dus het is aan te bevelen het in koude vloeistoffen te gebruiken. Het verbetert de beluchting van zuurdesemdeeg en wordt veel gebruikt in de moleculaire keuken: het vergemakkelijkt de ontwikkeling van luchtige texturen voor mousses, espuma's en schuimpjes. Het is ook een antioxidant die de houdbaarheid verlengt.
Het kan heel goed agar-agar vervangen.
Patisdecor zonnebloemlecithine kan 1 jaar in de koelkast worden bewaard, maar wordt na verloop van tijd geel en verliest geleidelijk zijn eigenschappen, maar kan nog steeds worden gebruikt.
Kenmerken:
- Ingrediënten : lecithine E322.
- Hoeveelheid : 10 g
- Kan sporen bevatten van soja, melk, ei, gluten, schaalvruchten, sulfieten.
Beschikbaarheidsdatum:
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Zonnebloem Lecithine Patisdécor van Cerf Dellier is een plantaardige emulgator in de vorm van een vettige, stroperige substantie.
Het wordt gebruikt als emulgator om een waterige stof en een vette stof te binden, als antioxidant en bij moleculair koken.
De emulgerende werking neemt af met de warmte, dus het is aan te bevelen het in koude vloeistoffen te gebruiken. Het verbetert de beluchting van zuurdesemdeeg en wordt veel gebruikt in de moleculaire keuken: het vergemakkelijkt de ontwikkeling van luchtige texturen voor mousses, espuma's en schuimpjes. Het is ook een antioxidant die de houdbaarheid verlengt.
Het kan heel goed agar-agar vervangen.
Patisdecor zonnebloemlecithine kan 1 jaar in de koelkast worden bewaard, maar wordt na verloop van tijd geel en verliest geleidelijk zijn eigenschappen, maar kan nog steeds worden gebruikt.
Kenmerken:
- Ingrediënten : lecithine E322.
- Hoeveelheid : 10 g
- Kan sporen bevatten van soja, melk, ei, gluten, schaalvruchten, sulfieten.
close |