Dit klassiek Officemes is een ideaal mes voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees.
Het mes is uitgevoerd in niet-roestvrij koolstofstaal en wordt nog steeds op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst. Koolstofstaal met hoog koolstofgehalte is uitermate geschikt voor de fabricage van messen, omdat het veel harder is dan roestvrij staal. Koolstofstaal kan dunner geslepen worden waardoor de snede scherper wordt en je met meer precisie en gemak kan snijden. Door de hardheid van het staal HRC 57-58 blijft het mes ook langer scherp. De typische, handmatige slijptechniek van Robert Herder, waarbij de doorsnede van het lemmet een perfect gelijkbenige driehoek vormt, zorgt voor een gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet waardoor het mes op snede en scherp blijft.
Het heft is gemaakt in FSC-gecertifieerd Europees beukenhout uit de kern van de beuk dat veel harder is. Het hout wordt gestoomd om de resistentie te verhogen, en daarna behandeld met minerale oliën, waardoor het blijft ademen en zijn natuurlijke antibacteriële werking niet verliest. Het heft is met 2 aluminium klinknagels stevig aan de angel bevestigd.
Koolstofstaal oxideert bij het gebruik. Het volstaat om het lemmet regelmatig te onderhouden met een roestgom of na gebruik met huishoudpapier en een druppel olie in te smeren.
Specificaties:
- Lengte: 8,5 cm
- Materiaal: Koolstofstaal en Beukenhout
- Niet vaatwasbestendig
Beschikbaarheidsdatum:
Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid
Aucun article du blog en relation
Dit klassiek Officemes is een ideaal mes voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees.
Het mes is uitgevoerd in niet-roestvrij koolstofstaal en wordt nog steeds op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst. Koolstofstaal met hoog koolstofgehalte is uitermate geschikt voor de fabricage van messen, omdat het veel harder is dan roestvrij staal. Koolstofstaal kan dunner geslepen worden waardoor de snede scherper wordt en je met meer precisie en gemak kan snijden. Door de hardheid van het staal HRC 57-58 blijft het mes ook langer scherp. De typische, handmatige slijptechniek van Robert Herder, waarbij de doorsnede van het lemmet een perfect gelijkbenige driehoek vormt, zorgt voor een gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet waardoor het mes op snede en scherp blijft.
Het heft is gemaakt in FSC-gecertifieerd Europees beukenhout uit de kern van de beuk dat veel harder is. Het hout wordt gestoomd om de resistentie te verhogen, en daarna behandeld met minerale oliën, waardoor het blijft ademen en zijn natuurlijke antibacteriële werking niet verliest. Het heft is met 2 aluminium klinknagels stevig aan de angel bevestigd.
Koolstofstaal oxideert bij het gebruik. Het volstaat om het lemmet regelmatig te onderhouden met een roestgom of na gebruik met huishoudpapier en een druppel olie in te smeren.
Specificaties:
- Lengte: 8,5 cm
- Materiaal: Koolstofstaal en Beukenhout
- Niet vaatwasbestendig
close |